Syntymä 10.2.22

 Gimman lämpö oli ollut jo reilusti yli vuorokauden alle 37 asteen ja oottelin vaan sitä lämmön nousua ja synnytyksen alkua. Nukuttiin kummatkin koiranunta yön ja aamulla aikaisin vihdoin alkoi tapahtumaan.  Lämpö alkoi nousta ja kun se nousi lähelle 37.5 astetta alkoi supistukset.  Niitä sitten tulikin kiihtyvään tahtiin ja eka pentu läheni syntymähetkeä.  Sen verran kokeilin hanurista että pentu oli siellä oikeinpäin ja pääsee tulemaan.  Oltiin jo lähes 3 tuntia ponnisteltu kummatkin tuloksetta, niin ajattelin että pitää saada oksitosiinilla eka pentu ulos ja lähdin randomisti ajaan ekaks Peninkulmaan, ei päästy sinne ja sitten Mevettiin.  

Radiosta tuli joku haastattelu, joka tehtiin ulkona ja siellä linnut lauloi. Sitten aloin kuunteleen pientä vikinää ja yhtäkkiä hokasin, PENTU! Eka pentu syntyikin autoon matkalla Mevettiin, auton nokka käännettiin nopsaan kotia kohti.  Pysähdyin vielä kerran katsomaan takafuklaariin ja siellä oli toinenkin pentu, Impi tyttönen.  Autokyyti on kyllä hyvä synnytyksen nopeuttaja kun on sopiva hurina ja vähän liikettä. Kolmas pentu syntyikin sitten kotona ja sen jälkeen pesin Gimman takamuksen ja se asettui hoitamaan pentujaan.  1.5 tunnin kuluttua katsoin että näyttäis siltä että emolla supistelee edelleen, aattelin vaan että on jälkipolttoja mutta sieltä tulikin vielä yksi poika lisää.   


Tässä koko katras vasemmalta lukien Ensio 465 g,  Seppo 433 g,  Immi 460 g ja Esko 408 g. Esko on vielä juuri syntyneenä hieman märkäkin.  Gimma on kyllä kun luotu äidiksi niin hienosti se hoitaa pentujaan.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin aloitus

Aiemmin tapahtunutta